fbpx

Mr. Brainwash

Thierry Guetta, beter bekend onder het pseudoniem van Mr. Brainwash, is een kunstenaar van Franse afkomst die in de Verenigde Staten (Los Angeles) woont en werkt.

Mr. Brainwash begon zijn carrière als een vintage winkeleigenaar. Hij benaderde de kunst toen hij ontdekte dat achter de identiteit van zijn neef de beroemde straatkunstenaar Invader zit.

Vanaf dat moment begon Thierry Guetta ‘s nachts zijn neef te volgen en hem te filmen terwijl hij de muurschilderingen deed. Al snel ontmoette hij veel straatartiesten, waaronder Banksy en Obey.

Het was op dit moment dat Thierry Guetta besloot een documentaire te maken om het verhaal van Street Art te vertellen door de kunstenaars te volgen en te filmen tijdens hun werk.

Het resultaat is niet wat de hoofdrolspelers van de documentaire hadden gehoopt: Thierry monteerde een video met korte fragmenten van de covers die gedurende enkele maanden werden gemaakt.

Banksy wijst echter op Thierry Guetta’s neiging tot kunst en raadt hem aan zich te wijden aan straatkunst. Om hem te helpen te verschijnen, maakt Banksy een docu-film « Exit through the Gift Shop » volledig gewijd aan Mr. Brainwash.

Vanaf dat moment begon Thierry Guetta’s carrière als kunstenaar onder het pseudoniem van Mr. Brainwash.

Mr. Brainwash : werken en stijl

In 2008 organiseerde Mr. Brainwash zijn eerste solotentoonstelling in Los Angeles onder de titel Life Is Beautiful. De tentoonstelling was een groot succes: in één avond werden de werken van Mr. Brainwash verkocht voor een totale waarde van $1 miljoen.

Mr. Brainwash – Life Is a Comic Book – Neon

In de daaropvolgende jaren bleef de heer Brainwash groeien en zijn prijzen bleven stijgen.

Vandaag hij een van de beroemdste en meest gewaardeerde straatkunstenaars op de kunstmarkt is.

De kunstenaar realiseert zijn werken met behulp van verschillende technieken zoals schilderen of collage op dragers die variëren van handgeschept papier tot de zogenaamde Muur: dit zijn werken die gerealiseerd worden op verschillende dragers zoals verkeersborden, metalen maar ook houten hekken.

Mr. Brainwash staat bekend om zijn zeer kleurrijke werken vol positieve boodschappen. Het is geen toeval dat zijn motto Life Is Beautiful is. Het is in bijna al zijn werken terug te vinden als protagonist van het werk zelf of op de achtergrond.

Een van de beroemdste onderwerpen van de kunstenaar is zeker Einstein, die een bord draagt met het opschrift « Liefde is het antwoord ».

Een andere beroemde kunstzerk is « Smile » : het is een voorstelling van Mr. Brainwash van zichzelf toen hij een kind was. Hij portretteert zichzelf terwijl hij een foto maakt: de camera wordt zo het symbool van de passie van de kunstenaar voor fotografie.

Mr. Brainwash - Einstein - Paper - en vente en ligne
Mr. Brainwash – Einstein – Paper

Scroll to Top