fbpx

Mr. Savethewall

Biografie van de kunstenaar

Mr. Savethewall is een hedendaagse kunstenaar die vaak wordt omschreven als “The Italian Banksy” vanwege zijn sterke betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken door zijn werk. In tegenstelling tot hem en vele stedelijke kunstenaars schildert Mr. Savethewall zijn werken echter niet direct op de muren, maar op materialen zoals papier of karton om ze te bewaren, zoals zijn pseudoniem suggereert, wat zijn sociale roeping beschrijft voordat hij artistiek wordt. Mr. Savethewall, die zich zorgen maakt over het respect voor de omwonenden en zijn omgeving, is altijd binnen de wet gebleven.

Mr. Savethewall – Kiss Me Composition

Oorspronkelijk afkomstig uit Como, Italië, is het niet meer dan logisch dat hij zijn werken met een tijdelijke roeping op de muren van zijn geboortestad begon aan te brengen. Zijn eerste werken, omdat ze afneembaar waren, trokken de aandacht van de voorbijgangers, die ze mee naar beneden namen om ze in hun huizen te laten zien. Het is ondanks hemzelf dat de nieuwsgierigheid rond Mr. Savethewall groeide en zijn werken verschenen in kunstgalerieën en openbare ruimtes in heel Italië en Europa.

De kunstenaar beweert zijn kinderlijke ziel te hebben behouden en zijn emoties te zijn blijven uitdrukken door middel van zijn tekeningen sinds zijn vroegste jeugd, waardoor zijn werken van grote spontaniteit en impulsiviteit zijn, “Ik ben een eeuwig kind”. De muren van zijn ouderlijk huis zijn bovendien de eerste fresco’s van de kunstenaar, die nooit is gestopt met creëren, tekenen en schilderen. Aanvankelijk handelend onder het pseudoniem U.N.C (Uno, Nessuno e Centomila), wat betekent “Iemand, niemand, en duizenden” ‘s nachts naast zijn traditionele dagbaan, werd de kunstenaar Mr. Savethewall toen hij in 2013 zijn goedbetaalde baan als manager verliet. Tot die tijd verhinderen de conventies en de sociale druk hem om fulltime als kunstenaar te gaan werken.

Mr. Savethewall – Love Me or Like Me

Door de conventionele conventies te doorbreken en tegelijkertijd een bepaalde straatkunsttraditie te volgen, breekt de kunstenaar barrières af en maakt hij zijn kunst zo toegankelijk mogelijk. Hij wil een relatie met zijn publiek creëren, om zijn kunst te democratiseren, zowel door de gebruikte taal als door de gebruikte materialen.

Zijn werken zijn herkenbaar aan zijn handtekening die 3 gekruiste zwaarden voorstelt die 3 P’s vormen, de initialen van de echte naam van de kunstenaar: Pier Paolo Perretta.

Scroll naar boven