fbpx

Romero Britto

Biografie van de kunstenaar

Romero Britto is een Braziliaanse schilder en beeldhouwer in de Pop-art beweging. Zijn kleurrijke en gedurfde universum weerspiegelt zijn optimistische visie op de wereld om hem heen.

Autodidactisch en vroegrijp, Romero Britto had zijn eerste tentoonstelling op 14-jarige leeftijd en is gedurende zijn hele carrière geïnspireerd door de kunstenaars die hij tijdens zijn reizen ontdekt. Als liefhebber van Pablo Picasso en Andy Warhol gebruikt Britto zeefdruk in zijn werken.

De werken van Romero Britto zijn snel opgemerkt en in de watten gelegd door critici en zijn tentoongesteld in galerijen en musea in meer dan honderd landen en in de meest prestigieuze landen zoals het Louvre in Parijs en het Soumaya Museum in Mexico-Stad, waar hij de eerste kunstenaar was die tijdens zijn leven werd tentoongesteld.

Naast zijn inspiratie voor de grote meesters Henri Matisse en Pablo Picasso die hij in Parijs ontmoette, bewondert en eigent Britto zich ook het kubisme toe, dat hij op zijn eigen manier aanpast en al snel zijn signatuur wordt.

  • Romero Britto - Flowers for You
  • Romero Britto - Night Love
  • Romero Britto - Happiness
  • Romero Britto - Flowers for You
  • Romero Britto - Lovely

Naast zijn stijl zijn bepaalde terugkerende elementen in zijn werken rond de thema’s liefde, familie en geluk op het eerste gezicht te herkennen, met name katten, harten, rozen en voorstellingen van paren.

Het is onmogelijk om Britto’s stijl te beschrijven zonder stil te staan bij de levendigheid die eruit voortkomt en de levendige mix van kleuren die vaak met glitter zijn opgesmukt en die samen leven geven aan het werk. De kunstenares wil positieve en warme golven loslaten, naar het beeld van haar Braziliaanse persoonlijkheid, met behoud van een zeer Pop Art geest.

Inderdaad, Romeo staat ook bekend om zijn activisme op humanitair gebied, volgens hem « moet kunst de viering van de eenvoudige en goede dingen in het leven weerspiegelen. ». Hij gebruikt zijn imago, tijd en roem om meer dan 250 organisaties over de hele wereld te helpen.

Romero Britto en samenwerkingen

Deze kleurrijke en cartoonachtige stijl blijft bedrijven aantrekken die zich met de kunstenaar willen associëren. Onder de lange lijst van zijn prestigieuze samenwerkingen bevinden zich (onder andere) Porsche, Walt Disney, Rolls Royce, Monopoly en vele anderen.

In opdracht van steden kunnen de werken van Romero Britto ook overal ter wereld worden bewonderd, met name in St. Moritz, Libanon, Washington, etc. Hij ontwierp ook het logo voor het WK voetbal 2014 in Brazilië.

Scroll to Top